Norsk

Heldal CMS: funksjonalitet

Heldal CMS

HTML

Sideutforming i Heldal CMS er beregnet på å være fleksibelt såvel som lettvint. Derfor foregår all sidebehandling i ren HTML-kode. I utgangspunktet kan dette virke vanskelig og knotete, så hvorfor har vi det slik? Jo:

  • Dine muligheter begrenses ikke av editoren
  • Koden blir oversiktlig
  • Automatisk generert 'søppel' som hindrer riktig visning, kan fanges opp

De innebygde hjelpefunksjonene i editoren gjør det enkelt å legge til lenker og bilder, forandre skriftmarkering og lage lister, tabeller m.m. Det eneste som trengs er en kort introduksjon til hvordan HTML fungerer, noe de fleste kan tilegne seg på en halv time. Det kreves ingen kunnskaper utover denne enkle, generelle forståelsen - og åpner muligheter du ellers aldri ville ha fått.

For eksempel: Å implementere en video fra YouTube er lett som en plett - bare kopier og lim inn adressen som står på siden, inn i din egen artikkel. Dette er en hverdagslighet når man arbeider direkte i HTML - men nærmest umulig i andre systemer.

Maler

Samtlige sider i systemet er basert på en brukerdefinert mal. En mal er rett og slett et ferdig oppsett for en side, med plass til å fylle inn informasjon. Et godt eksempel er produktsiden til dette systemet (Heldal CMS), som inneholder en produkttittel, et passende bilde, en innledningstekst og en hovedtekst. Hvor disse står og hvordan de vises, styres av malen. På den måten vil alle produktsider ha lik layout. Og: forandrer du malen, vil dette gjenspeile seg i samtlige sider som benytter den! Dette er dynamisk informasjonshåndtering i praksis, og vil kunne spare deg for vanvittige mengder arbeide.

Flerspråklighet

Alle sider, maler og nyheter kan lages til så mange forskjellige språk du måtte ønske. Enhver bruker kan når som helst skifte språk ved et museklikk, så flerspråklige nettsteder er intet problem.

Smertefri filbehandling

Vårt fil- og bildebehandlingssystem gjør det like lett å navigere blant filer som det ellers er på din vanlige datamaskin. Miniatyrbildevisning sørger for at det er enkelt å finne de riktige bildene, uten å måtte lese seg frem. Et trykk på en knapp, og bildet settes inn i websiden din, enten i full størrelse eller miniatyr. Opprett mapper, slett og last opp filer som du ønsker.

Frihet

Da systemet er 100% webbasert, trenger du ikke være på kontoret for å få ordnet det du skal, eller være redd for at data går tapt. Hvor enn du måtte befinne deg i verden, så kan du logge inn - og administrere - hele internettsiden, samt lese mail.